NADYNO   ELECTRONICS

— voor betrouwbaarheid, kwaliteit en service —

               

                  SNELLER WASSEN MET BOSCH EN SIEMENS

 

Zorg dat u twee wasmanden heeft. In de ene gooit u uw gekleurde was, in de andere uw lichte. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk voor het wassen.

 

Laat natte was niet te lang in de wasautomaat liggen. Als alles zo nat op elkaar ligt, gaat het erg kreuken. Een aantal wasautomaten heeft een uitgestelde begintijd tot soms wel 24 uur. Stel uw wasmachine zo in dat deze klaar is als u ’s avonds thuiskomt en stop de was daarna direct in de droger of hang het op.

 

Centrifugeer de was op een laag toerental.

 Hierdoor kreukt de was een stuk minder en bent u sneller klaar met strijken. Het toerental bij de meeste wasautomaten kan worden ingesteld en varieert tussen de minimaal 400 en maximaal 1600 toeren per minuut.

 

Wring natte, kwetsbare stoffen in een handdoek droog.

 Als er heel voorzichtig is gecentrifugeerd, blijft kleding soms iets natter.

Rol het – niet te stevig – op in een handdoek en ga hier op staan.

Draai de rol een kwartslag en herhaal, Kwetsbare stoffen zijn op deze manier toch snel droog.

 

 

 

Wat moet ik doen al mijn wasmachine het water niet afpompt?

 

 

Wasmachines worden dagdagelijks gebruikt en af en toe moet er wel wat basisonderhoud gebeuren, waardoor de machine perfect blijft werken.

 

 

Indien de wasmachine het water niet naar behoren wegpompt, zal u water in de trommel zien staan op het einde van de cyclus, of zal de wascyclus onderbroken worden. Soms kan u zelfs de vuldeur van de wasmachine niet openen.

Er kunnen voorwerpen, zoals muntstukken of  textielresidu’s vastraken in het filter en de rotor, waardoor de machine niet langer naar behoren kan werken.

Om toegang te krijgen tot de pomp, dient u eerst de machine en de stroomtoevoer uit te schakelen.

Dan moet u het deksel onderaan de machine wegnemen.


Leg voldoende handdoeken op de vloer en plaats er een schaal boven op om het water op te vangen dat tijdens deze bewerking uit de machine zal lopen.

De meeste wasmachines hebben een afvoerbuis die gebruikt kan worden om resterend water in de schaal te laten lopen.

Het filterdeksel bevindt zich in de onderste hoek van de machine. Schroef het deksel los en verwijder dit.

Obstakels, zoals muntstukken of pluisjes kunnen makkelijk verwijderd worden.

 

Het filter dient dan grondig te worden schoongemaakt  en de rotor moet vrij kunnen bewegen. Dan hoeft u enkel het filter terug te plaatsen en de klep te sluiten.

Schakel de wasmachine in, laat het programma weer draaien en controleer op mogelijke lekken.

 

 

Ontkalking van de wasmachine, en komaf maken met geurtjes in de wasmachine?

 

De essentiële handelingen.

 

Wasmachines worden dagdagelijks gebruikt en af en toe moet er wel wat basisonderhoud gebeuren, waardoor de machine perfect blijft werken.

 

ONTKALKEN

 

De wasmachine worden bijna dagelijks in elk huishouden gebruikt. Door veelvuldig gebruik van deze elektrische huishoudelijke apparaten - die met water in contact komen - ontstaat er kalk.

 

Hoewel kalk niet slecht voor de gezondheid is, verkort het wel de levensduur van de warmwater apparaten.

Daarom is het noodzakelijk om eens in de zoveel tijd deze apparaten te ontkalken.

 

Kalk ontstaat tijdens het verwarmen of koken van water.

Vooral in ‘hard water’, waarin zich veel calcium- en magnesiumionen bevinden, wordt veel kalk gevormd bij het opwarmen.

Er komen hierbij kleine ‘kalkvlokjes’ vrij die bijvoorbeeld weer in uw kopje thee of koffie terecht komt.

 

Hieronder kunt u precies lezen welk apparaat op welke wijze ontkalkt moet worden. 

 

Wasmachines moeten regelmatig worden ontkalkt, ondanks dat deze tegenwoordig veel minder water gebruiken.

Ontkalken is nodig naargelang de hardheid van het water.

 

Door 1x per 15 wasbeurten op 95 graden te wassen, blijft de wasmachine mooi schoon van binnen.

 

 

GEURTJES

 

Bij het gebruik van een wasmachine is het belangrijk dat u regelmatig een onderhoudswasje doet om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal presteert.

 

 

Sommige gebruikers hebben een probleem met onaangename geuren die zowel van de wasmachine als van de was zelf lijken te komen. In het wasmiddelvakje kan er zich schimmel vormen en op de dichting van de deur kunnen er zich vormen en op de dichting van de deur kunnen er zich residu’s vormen. Sommige gebruikers vinden ook roetachtige vlekjes op het gewassen linnen. vormen. Sommige gebruikers vinden ook roetachtige vlekjes op het gewassen linnen.

Dit alles kan veroorzaakt worden doordat :

 

Er regelmatig  onvoldoende wasmiddel werd gebruikt

Er wasmiddel zonder bleekmiddel wordt gebruikt, zoals vloeibaar wasmiddel of wasmiddel voor bonte was.

Of door het voortdurend wassen op lage temperaturen – onder de 60°C.

Of door het regelmatig wassen van zwaar bevuild linnen.

Of door het niet schoonvegen van de deurdichting na het gebruik van de machine.

Of tenslotte doordat de deur en het wasmiddelvakje nooit blijven openstaan om te verluchten na het wassen.

 

Voor het wassen

Door al deze slechte gewoontes kunnen er bacteriën groeien en gedijen in het toestel, wat voor onaangename geuren zorgt en residu’s in het toestel en op de was zelf. Om dergelijke problemen te vermijden moet u erop toezien dat u de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt voor het geselecteerde programma, waarbij u rekening houdt met de vervuilingsgraad, de waterhardheid en de hoeveelheid was. Op alle wasmiddelverpakkingen staan er doseeraanwijzingen. gebruikt voor het geselecteerde programma, waarbij u rekening houdt met de vervuilingsgraad, de waterhardheid en de hoeveelheid was. Op alle wasmiddelverpakkingen staan er doseeraanwijzingen.

Het is een goede gewoonte om elke veertien dagen een onderhoudswasje te doen op te doen op 90°C (in functie van het gebruik) met een lege wasmachine en een sterk wasmiddel dat bleekmiddel bevat.

 

Na het wassen

Nadat u de was na de wasbeurt uit de machine genomen hebt, doet u er goed aan om telkens de deur van de wasmachine en het klepje van het van de wasmachine en het klepje van het wasmiddelvakje open te laten zodat er lucht kan circuleren. U kan ook de dichting van de deur schoonvegen. Indien er zich schimmel heeft gevormd in het wasmiddelvakje, kan u dit uitwassen. te laten zodat er lucht kan circuleren. U kan ook de dichting van de deur schoonvegen. Indien er zich schimmel heeft gevormd in het wasmiddelvakje, kan u dit uitwassen.

Ook de zone boven het wasmiddelvakje kan schimmel vertonen en ook die zone kan gereinigd worden met behulp van een afwasborsteltje me lange steel. Indien de sproeiopeningen verstopt zijn, gebruikt u het best een tandenstoker om ze schoon te maken. kan schimmel vertonen en ook die zone kan gereinigd worden met behulp van een afwasborsteltje me lange steel. Indien de sproeiopeningen verstopt zijn, gebruikt u het best een tandenstoker om ze schoon te maken.

Nadat dit gebeurd is, doet u een onderhoudswasje op 90°C. Indien deze maatregelen niet voldoende zijn om de geuren te verwijderen, hebt u misschien een probleem met het afvoersysteem, en dan dient u de hulp van een loodgieter in te roepen. op 90°C. Indien deze maatregelen niet voldoende zijn om de geuren te verwijderen, hebt u misschien een probleem met het afvoersysteem, en dan dient u de hulp van een loodgieter in te roepen.

 

 

Om nog verder te gaan

 

Naast de onderhoudswasbeurten, zorg ervoor dat u steeds uw was op de hoogst aanbevolen temperatuur wast. Bijvoorbeeld, handdoeken zouden op 60 graden gewassen moeten worden (en niet op 40°C) want bacteriën krijgen vrij spel op lagere temperaturen.

 

 

Wanneer het water hard is

 

Wanneer het water hard is, wordt aangeraden om uw wasmachine om de 3 maanden te ontkalken om er zeker van te zijn dat er geen kalkaanslag achterblijft in de machine. Onze ontkalker voor wasmachine en vaatwasser is eenvoudig te gebruiken. De inhoud van de doos moet in de lege trommel gegoten worden. Daarna moet een programma kleurwas op 60°C zonder voorwas gedraaid worden. Dat zal alle kalk uit de machine verwijderen. voor wasmachine en vaatwasser is eenvoudig te gebruiken. De inhoud van de doos moet in de

lege trommel gegoten worden. Daarna moet een programma kleurwas op 60°C zonder voorwas gedraaid worden. Dat zal alle kalk uit de machine verwijderen.

 

 

 

Telefoon: 0487/46 31 58
Voor informatie mail naar
info@nadynoelectronics.be